مطالب علمی

  1   2   بعدی >>
 

بررسی ریزش میوه در درختان

  • ۹ تیر ۱۳۹۸ ۱۲:۰۳:۰۱ ب.ظ

برای ریزش درختان دلایل مختلفی وجود دارد: 1 - عوامل محیطی ( باد شدید ، دمای کم و یا زیاد ، رطوبت … ) 2- ژنتیکی ( ارقام حساس و یا مقاوم به ریزش …) – هورمونی ( اثرات هورمون اکسین ، سیتوکنین ، جیبرلین … ) 3 - برخی آفات و بیماری ها ( مانند کرم سیب و پوسیدگی مغز میوه …)  4 - نوع تغذیه ( عناصری چون ازت ، روی ، بر … ) بطور کلی محققان شایع ترین دلیل ریزش میوه را عدم تلقیح مناسب در زمان گرده افشانی میدانند. 1- مرحله اول ریزش : ریزش میوه در مرحله اول در درختان سیب بلافاصله بعد از ریختن گلبرگها شروع شده به مدت 2 تا 3 هفته ادامه می‎یابد. در این مدت مخصوصاً میوه هایی ریزش می کنند که از لحاظ تعداد دانه های تشکیل شده بسیار کم و با اینکه عمل تلقیح در آنان بطور ناقص انجام گرفته باشد در اکثر مواقع مقدار ی از میوه ها در این مرحله بر اثر خود تلقیحی یا عدم تلقیح ریزش می نماید. 2- مرحله دوم ریزش یا ریزش میوه در خردادماه : ریزش دوم میوه در درختان سیب و گلابی که بنام ری ...

مشاهده ادامه خبر

سرطان ها در ایران چه میزان با مصرف سموم در محصولات کشاورزی ارتباط دارد؟

  • ۲۲/۰۱/۱۳۹۸

تحقیققات نشان می دهد باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی موجب انواع بیماری ها می شود و کشورها برنامه های مختلفی برای مقابله دارند. اما افزایش چند برابری سرطان و دیگر بیماریهای عجیب و غریب در ایران تا چه اندازه با با باقیمانده سموم محصولات کشاورزی مختلف ارتباط دارد؟ به گزارش فارس، باقیمانده سموم در میوه ها و محصولات کشاورزی برای سلامتی بسیار مهم است و در بسیاری از کشورها برای به حداقل رساندن آن اقدامات زیادی انجام می شود. از عوارض وجود باقیمانده سموم بیش از حد استاندارد در محصولات غذایی بسیاری از بیماریها ازجمله نارسایی و مرگ جنین و سرطان است. طی سالهای گذشته استفاده از سموم کشاورزی و کودهای شیمیایی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی به دلیل تقاضای بیش از اندازه ای که در جهان دارد، افزایش یافته است. جمعیت جهان بر اساس آمار سازمان خوار و بار جهانی (فائو) تا سال 2040 حدود نه میلیارد نفر خواهد شد که نیاز است برای تغذیه این همه مردم میزان تولید محصولات کشاورزی و غذا دو برابر شود. کشاورزان برای مبارزه با انواع بیماریها و آفت های گیاهی که تولید محصولشان را به ...

مشاهده ادامه خبر

کود مناسب جهت پنجه زنی و ساقه رفتن

  • ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ ۰۹:۵۵:۳۲ ق.ظ

 گندم، گیاهی است که نیاز بسیار زیادی به کودهای نیتروژنی دارد و عدم تامین به موقع این عنصر، موجب کاهش تعداد پنجه ها و در نهایت افت عملکرد را به دنبال دارد. با توجه به شرایط اقلیمی و وجود خاک سرد در اکثر مناطق کشور در این زمان رشدی، جذب نیتروژن از ریشه به خوبی صورت نمیگیرد. از طرفی در این زمان آبیاری نیز انجام نمیشود که بتوان کود دهی مناسب داشت. تغییر منبع کودی تامین کننده نیتروژن در این مرحله میتواند کمک به سزایی به افزایش تعداد پنجه داشته باشد. اگر به سرنوشت کودهای نیتروژنی پس از جذب در گیاه توجه کنیم، متوجه میشویم که 85 درصد نیتروژن جذب شده پس از احیا و فرآوری به اسیدهای آمینه آزاد تبدیل میشوند. از این رو می توان با استفاده از کودهای حاوی اسید های آمینه کمک بسزایی در مرحله پنجه زنی گندم نمود.   استفاده از اسید های آمینه ، کود ریزمغزی ، 20-20-20 و اسید هیومیک در اسفند پیشنهاد می شود. تهییه و تنظیم : شرکت آوان مشرق زمین   ...

مشاهده ادامه خبر

شوری خاک و راه های مقابله با آن

  • ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ ۰۹:۴۶:۰۹ ق.ظ

 بسياري از مناطق دنيا با مشكل شوري آب و خاك روبرو مي باشند. خاكهاي شور به طور عمده در مناطق خشك و نيمه خشك يافت مي شود و داراي مقدار زيادي نمك هاي معدني مي‌باشند. در اين مناطق، نمك‌ها در لايه سطحي خاك انباشته مي‌شوند. تجمع نمك اغلب ناشي از تبخير و تعرق در پي آن بالا آمدن آب زيرزميني شور مي‌باشد. خاكهاي تحت تاثير شوري نمك به سه گروه عمده تقسيم بندي مي‌شوند: خاكهاي شور، خاكهاي سديمي و خاكهاي شور سديمي. خاكهاي شور داراي مقدار زيادي از نمكهاي بي اثر نظير كلريد و سولفات سديم و منيزيم مي باشند. در مراحل پيشرفته تر آبشويي نمك ها از نيمرخ خاك، درصد سديم در فاز تبادلي خاك افزايش يافته و خاكهاي سديمي را تشكيل مي‌دهد. اگر مقدار زيادي سديم در فاز تبادلي وجود داشته باشد، سديم وارد فاز محلول شده و در پي آن كربنات و بي كربنات سديم تشكيل مي‌شود. پ-هاش بالا و غلظت به نسبت بالاي نمك سبب پراكنش ذرات رس و ماده آلي خاك مي‌شود. در اين شرايط به دليل پراكنش ذرات هوميك، خاك‌ها سياه بوده ...

مشاهده ادامه خبر

دلایل زردی پیش از موعد زعفران در اول بهار

  • ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ ۰۹:۳۷:۰۷ ق.ظ

 علت اول: خسارت ناشی از قارچ و کنه پیاز زعفران را بیرون بیاورید اگر پیاز دارای لکه های قهوه ای یا سیاه رنگ باشد و یا آثار کپک دیده شود، نشان دهنده بیماریهای قارچی و خسارت کنه است. در این شرایط توصیه می گردد از گوگرد مایع استفاده شود. علت دوم: تنش سرما در صورتی که پس از بررسی پیاز زعفران، نشانه ای از قارچ و کنه مشاهده نشد و برگها از نوک شروع به زردی کردند، علت سرمازدگی است. علت سوم: تنش گرما در صورتی که زردی ناشی از گرما و بارندگی کم باشد، پیشنهاد می شود از کود مکمل که حاوی عناصر غذایی و اسید آمینه و اسید فولویک باشد، استفاده شود. علت چهارم: آبیاری نامناسب آبیاری بیش از حد به صورت سنگین، از نیمه اسفند به بعد و همچنین عدم زهکشی مناسب زمین و آب ماندگی در کرت ها سبب برگشت زودتر از موعد مواد ذخیره شده در برگها به پیازهای دختری و درنتیجه زردی برگهای زعفران می شود. علت پنجم: استفاده غیر اصولی از برخی کودهای بی کیفیت و یا محلولپاشی نامناسب و یا استفاده نامناسب از سموم علف کش تهییه و تنظیم :دکتر احمدی ( شرکت آو ...

مشاهده ادامه خبر

چرا از کودهای کشاورزی استفاده می کنیم؟

  • ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ ۰۱:۲۶:۳۶ ب.ظ

 کودها مواد مغذی مورد نیاز گیاه را تامین می کنند. با استفاده از این مواد کشاورزان مواد غذایی باکیفیت تر و با کمیت بیشتری تولید می کنند. به علاوه با استفاده از کودهای کشاورزی می توانید باروری خاک زمین هایی که به مدت طولانی زیر کشت رفته و از نظر عناصر و موادمغذی فقیر شده اند را بهبود بخشید. در نهایت استفاده از کودهای کشاورزی موجب بهبود شرایط زندگی در مناطق روستایی، جامعه و کشور خواهد شد. مواد غذایی مورد نیاز گیاه از طریق هوا و خاک جذب می شوند. در صورتی که مواد غذایی مورد نیاز گیاهان به مقدار کافی در خاک وجود داشته باشند، به احتمال خیلی زیاد گیاه رشد خوبی داشته و محصول زیادی نیز حاصل می شود. اگر یکی از مواد تغذیه ای به اندازه کافی وجود نداشته باشد، ممکن است رشد گیاه محدود شده و عملکرد گیاه کاهش یابد، بنابراین برای افزایش کیفیت و کمیت تولید محصولات کشاورزی و برای تامین مواد تغذیه ای خاک از کود استفاده می شود. کودهای کشاورزی موجب می شوند عملکرد گیاه دو برابر و حتی بیشتر افزایش یابد. مصرف کود موجب بهبود استفاده از زمین و آب می شود. این موض ...

مشاهده ادامه خبر

کاشت داشت و برداشت زعفران

  • ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ ۰۱:۰۲:۲۱ ب.ظ

ازدیاد زعفران از طریق پیاز انجام می شود؛ مرحله کشت منحصراً در سال اول انجام می شود و طی سالهای بعد فقط عملیات داشت و برداشت اجرا می گردد. تکثیر زعفران  از طریق پیازچه های جدید که از پیاز مادر تولید می شود صورت می گیرد. برداشت در اواسط پاییز انجام می شود و روش متداول دستی می باشد. گیاه زعفران بعد از اولین آبیاری شروع به رشد می کند و زمان برداشت بستگی به شرایط محیطی و زراعی دارد. مراحل کاشت: 1) بررسی شرایط آب و هوایی مناسب جهت رشد زعفران: زعفران گیاهیست نیمه گرمسیری و در نقاطی با زمستانهای ملایم و تابستان گرم و خشک بخوبی می روید. اراضی آفتابگیر و بدون درخت که در معرض بادهای سرد نباشند مناسبند. حداکثر دمای قابل تحمل برای این گیاه 40–35 درجه سانتی گراد و حداقل دما 18- درجه می باشد. ارتفاع زمین 1300 تا 2300 متر از سطح دریا مناسب است. 2) زمین و خاک مناسب: خاک زمین باید سبک یا ترکیبی از شن و رس باشد و زمین باید دارای بافت متوسط، نسبتاً عمیق، فاقد سنگریزه و علف های هرز، حاصلخیز و دارای ز ...

مشاهده ادامه خبر

نشا

  • ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ ۱۲:۴۵:۵۸ ب.ظ

گیاه کوچکی است که قسمتی از دوره رشد خود را در محیطی با نور و دمای کنترل شده می گذراند و پس از مساعد شدن آب و هوا به زمین اصلی منتقل می شود. نشاکاری به عمل انتقال و کاشت نشاء در زمین اصلی گفته می شود. مزایای نشاکاری 1- تقویت سیستم ریشه ای گیاهان پیش از کاشت در مزرعه 2- امکان ایجاد شرایط محیطی مناسب در اوایل رشد  3- کوتاه کردن طول دوره رشد 4- پیش_رس کردن محصول 5- رعایت دقیق فاصله بوته ها در زمان کاشت 6- عدم نیاز به تنک کردن  سبزی های نشایی 7- نشا نسبت به بذر، آب کمتری نیاز دارد و در مقابل کمبود آب نیز مقاومت بیشتری دارند. محل پرورش نشاء نشاها نسبت به بذر تنفس شدیدتری دارند. از این رو باید تا قبل از کاشت در جای پر نور، خنک و مرطوب نگهداری شوند. نشاها را می توان بسته به موقعیت آب و هوایی در #شاسی، گلخانه، تونل های پلاستیکی و یا در خزانه هوای آزاد پرورش داد در تولید نشاء ریشه خوب و ساقه محکم مد نظر می باشد. با استفاده ...

مشاهده ادامه خبر

راهکارهای مدیریت مقاومت به علف کش ها

  • ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ ۱۰:۳۳:۴۷ ق.ظ

استفاده از این مواد شیمیایی کشاورزی بطور قابل توجهی در سال های اخیر بویژه در کشورهایی که دارای سیستم کشاورزی پیشرفته تری هستند، افزایش یافته است. ورود جمعیت های علفی مقاوم به علف کش های یکسان که بطور موثر درگذشته آنها را کنترل می کرد، یک مسأله جدی برای صنعت علف کش و برای استفاده کنندگان این محصولات است. مقاومت، توانایی یک جمعیت گیاهی در عدم تاثیر پذیری از یک علف کش در نتیجه استفاده مداوم و پیوسته از علف کش برای مدتی طولانی است. این نوع مقاومت متفاوت از مقاومتی است که یک گونه هرگز توسط علف کشی که در معرض آن قرار نگرفته است کنترل نمی شود (مقاومت طبیعی). بنابراین مقاومت به جمعیتی از گونه ها بر می گردد که قبلاً حساس بوده است و سپس از استفاده از علف کش دیگر نمی توان آنرا با همان میزان علف کش یا روزهای بالاتر کنترل کرد. كميته اقدام مقاومت به علف كش (HRAC)لیستی از راه کارهاي زير را براي پيشگيري و مديريت مقاومت بيوتيپ هاي علف هرز مقاوم به علف كش تهيه كرده است. البته تكيه بر هر يك از اين راهکارها منجر به تاثير مناسب نمي شود. کشاورز بايستي مجموعه اي ...

مشاهده ادامه خبر

نقش گوگرد در کشاورزی

  • ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ ۱۰:۰۸:۴۳ ق.ظ

مقدمه تحقیقات در زمینه مصرف گوگرد در کشاورزی در سالهای اخیر با جدیت بیشتری ادامه داشته و تاکنون نتایج درخشانی نیز حاصل شده است. با توجه به اینکه بیشتر خاکها و سطح زیر کشت محصولات ایران عمدتا خاکهای بیکربناتی و آهکی با PH بالا است، از سالهای دور مصرف گوگرد به صورت پودری در این اراضی استفاده میشود. گوگردهای پودری دیرجذب بوده و مقدار مصرف بالایی را در زمینهای کشاورزی به خود اختصاص میدهد حتی در صورت مصرف تیوباسیلوسها با گوگرد پودری باز هم زمان زیادی را برای جذب طلب میکند. ‬‬‬‬‬‬‬‬ نقش گوگرد در گیاه گوگرد در گیاهان عمدتا به صورت پروتئین و ترکیبات فرار مشاهده میشود. مهمترین وظیفه متابولیسمی گوگرد در گیاهان، تولید اسید آمینه سیستئین، متیونین و ... است و از این طریق در تشکیل پروتئین گیاهان موثر است. همچنین گوگرد جزء اصلی ویتامینهای تیامین، بیوتین و کوآنزیم A است که برای متابولیسم ضروری است. گوگرد بخشی از ساختمان کلروفیل نیست اما کمبود آن موجب کلروز شده در نتیجه فتوسنتز مختل میگردد. مشخص شده است که بخشی از اثر افزایش سیستم ریشه گیاهان در ...

مشاهده ادامه خبر
  1   2   بعدی >>